Ministreek

Deze wedstrijden worden 2x per jaar georganiseerd voor leden zonder startkaart en niet-leden.

De ministreek is speciaal bedoeld voor promotie van wedstrijden voor onze leden en andere belangstellenden in wedstrijdverband met externe maneges en verenigingen. Deze wedstrijden zijn bedoeld om ervaring op te doen voor officiële wedstrijden van het KNHS.

Algemene regels en informatie

De ministreek is bedoeld voor onervaren ruiters en amazones die daarmee wedstrijdervaring kunnen opdoen. Deze wedstrijden vinden hoofdzakelijk plaats op onze vereniging en worden door de ministreekcommissie georganiseerd.

Voor meer informatie: bestuurdebosgouwruiters@hotmail.com

Inentingen

Je paard of pony moet tegen influenza en tetanus zijn ingeënt om aan officiële wedstrijden te kunnen deelnemen.
LET OP ! Er moet ingeënt zijn volgens het volgende schema: Basisinenting; na minimaal 21 dagen en maximaal 92 de herinenting; en daarna (binnen een termijn van een jaar na de laatste inenting) jaarlijks inenten.
Zonder geldig inentingsbewijs kun je niet starten!

Cap

Voor ruiters en amazones is de zogenaamde kinband van de cap verplicht.

Meetbewijs

Bij de pony’s is een meetbewijs verplicht. Iedere pony van 3 t/m 8 jaar moet ieder jaar worden gemeten. Is de pony ouder dan 8 jaar, dan moet je het laatste meetbewijs (van het 8e levensjaar) bewaren! Ga je starten met een pony ouder dan 8 jaar en heb je geen meetbewijs, dan moet de pony toch nog officieel worden gemeten.

Verenigingstenue

Pony’s: Zwarte cap, witte blouse, blauwe Bosgouw ruiter trui (Fa. van Rijs te Zevenhuizen) met embleem, witte rijbroek, zwarte rijlaarzen en gebruik van wit BGR schabrak met BGR embleem verplicht tijdens (streek)wedstrijden en door de vereniging georganiseerde activiteiten.
Paarden: Zwarte cap, witte dressuurblouse met plastron, BGR sweater of zwart rijjasje, witte rijbroek, zwarte rijlaarzen. Gebruik van wit BGR schabrak tijdens (streek)wedstrijden en door de vereniging georganiseerde activiteiten verplicht. Het BGR schabrak en de BGR sweater zijn te koop bij Fa. van Rijs te Zevenhuizen.
Tijdens de wedstrijden zie je er zelf piekfijn uit. Overbodig om te zeggen dat ook je paard/pony er piekfijn, getoiletteerd, ingevlochten en gepoetst uitziet.

Dressuurproef voorlezen

Een belangrijke tip: Zorg voor de wedstrijd voor iemand die je dressuurproef voorleest en eventueel de hekjes van de dressuurring opent.